Ciasto czekoladowo-kasztanowe z rozmarynem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- masło 200 g
- gorzka czekolada 200 g
- jajka 4
- puree z kasztanów 250 g
- cukier puder 100 g
- mąka 50 g
- pinole 50 g
- rozmaryn 5 gałązek (plus kilka do dekoracji)
- sól szczypta
sposób przyrządzenia
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodaj puree z kasztanów, cukier puder, mąkę z solą, jajka i posiekany rozmaryn. Dobrze wymieszaj. Wylej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp na wierzchu piniolami i rozmarynem. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc & Zosia Różycka