UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Rozmarynowa gorąca czekolada

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • śmietana 30% 2 opakowania
  • czekolada deserowa 150
  • mleko sojowe (lub krowie) 1/2 szklanki
  • rozmaryn 4 gałązki
  • cukier puder 2 łyżki
  • *ewentualnie likier (typu Baileys) 2 kieliszki

sposób przyrządzenia

Gałązki rozmarynu płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Śmietanę przelewamy do garnka i umieszczamy w nim rozmaryn, podgrzewamy. Zostawiamy do ostygnięcia, po czym całość przelewamy do szczelnie zamykanego naczynia i wkładamy na noc do lodówki.
Następnego dnia wyciągamy śmietanę z lodówki, usuwamy gałązki rozmarynu i znów podgrzewamy, dodając mleko, połamaną czekoladę i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia. Przed podaniem możemy dolać do czekolady 2 kieliszki likieru.
Z przepisu powinno wyjść ok 400-500 ml czekolady.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0