Przepisy
Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy zachęcali do zakupu ziół nie pokazując, jak wielkie znaczenie odgrywają w naszej kuchni. Dlatego przygotowaliśmy kilka inspirujących przepisów, dzięki którym odkryjesz moc bazylii, rozmarynu lub tymianku. Tak naprawdę można dodawać je do każdej potrawy – na słono, słodko, surowych warzyw i owoców, zapiekanych, duszonych czy gotowanych na parze. Wystarczy odrobina, aby zmienić smak, aromat, wygląd, ale także strukturę dania - a zatem każdy element, który składa się na rozkosz jedzenia.
Dlaczego potrawy z ziołami są tak pyszne? To zasługa naszych roślin, które hodowane są w specjalny sposób pozwalający na uzyskanie zdrowych, aromatycznych liści. Wszystkie z nich pochodzą z lokalnych upraw, pozbawione są wszelkiej maści „przyspieszaczy” i „wzmacniaczy”, dlatego zawarty w nich smak i aromat jest tak intensywny.
W potrawach z ziołami kryje się magia – odkryj ją! Wypróbuj jeden z naszych przepisów: co powiesz na domowe lody z palonego masła z rozmarynem lub wytrawne naleśniki z grzybami i tymiankiem? Pycha!