Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Zielona shakshuka

  • śniadania

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • Przygotuj :
  • 1 pęczek bazylii
  • garść szczawiu
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 dużą cebulę
  • 250 g szpinaku
  • 5 łyżek oliwy
  • 3/4 łyżeczki pasty chilli
  • 125 g śmietany 18%
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3-4 jajka

sposób przyrządzenia

Przygotowanie:

Do blendera wrzuć szpinak, bazylię, pietruszkę, szczaw, śmietanę, jogurt, pastę chilli oraz oliwę. Całość zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj zmiksowane zioła. Podgrzej. Przełóż do mniejszych naczyń żaroodpornych. Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. W zielonym sosie zrób wgłębienia, wbij jajka. Piecz przez 5-10 minut aż jajka się zetną. Podawaj z pieczywem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0