Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Zupa chrzanowa z czosnkiem niedzwiedzim

  • zupy

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • POTRZEBUJESZ :
  • 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego
  • 1/2 białej części pora
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 8 średniej wielkości ziemniaków
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 90 g tartego chrzanu ze słoiczka
  • 120-150 ml śmietany 18%
  • 1 cebulę
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • jajka ugotowane na miękko
  • kiełbaski białe roślinne (opcjonalnie)
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obierz oraz pokrój w mniejsze cząstki. Cebulę oraz por pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło. Cebulę oraz por podsmaż na średnim ogniu ze szczyptą soli. Warzywa powinny się zarumieni
. Dodaj liście laurowe, oraz ziele angielskie. Wrzuć ziemniaki. Wlej bulion. Gotuj pod przykryciem aż ziemniaki zmiękną. Za pomocą chochli odlej dwie łyżki zupy do mniejszej miseczki. Dodaj czubatą łyżkę śmietany i dokładnie wymieszaj. Przelej do garnka. Wymieszaj i dodaj resztę śmietany. Następnie łyżka po łyżce dodaj chrzan. Na koniec posiekany drobno czosnek niedźwiedzi. Zupę dopraw solą oraz pieprzem.

Kiełbaski pokrój w cienkie plastry. Na patelni rozgrzej olej. Smaż je aż się zarumienią.

Zupę podawaj z jajkiem oraz kiełbaskami.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0