Makaron z cukinii i mango, z kurkami i sosem ziołowym
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
W moździerzu umieść szałwię i lubczyk, dodaj sól i pieprz. Zacznij ucierać zioła, dolewając co jakiś czas olej ryżowy, tak aby uzyskać konsystencję pesto, na koniec skosztuj i dodaj więcej soli albo pieprzu do smaku. Przez gęste sito, przetrzyj ziołowe pesto tak aby uzyskać lekki ziołowy sos. Obierz mango i umyj cukinię. Pokrój za pomocą obieraczki julienne. Umyj dokładnie grzyby i osusz. Rozgrzej patelnię z dwoma łyżkami oleju. Wrzuć grzyby i smaż przez chwilę, dodaj miód, szczyptę soli i pieprzu. Smaż jeszcze przez chwilę aż grzyby ładnie się zarumienią. Pomieszaj mango z cukinią, dodaj ser, grzyby i skrop sosem z ziół.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com