Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Krem z kukurydzy z majerankiem i szałwią

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • kolba kukurydzy 3
  • cebula 1/2
  • masło 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • papryczka chili 3 cm
  • bulion 3 szklanki
  • ser kozi 4 łyżki
  • świeży majeranek garść
  • świeża szałwia garść
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

sposób przyrządzenia

Przygotuj kolby kukurydzy: postaw je pionowo na desce i odkrój nożem ziarna od góry do dołu. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Rozgrzej masło w garnku, wrzuć cebulę. Jak cebula się zeszkli dodaj czosnek. Podsmaż chwilę. Wrzuć pokrojoną drobno chilli i kukurydzę. Wlej bulion. Dodaj posiekany majeranek. Gotuj aż kukurydza zmięknie. Zmiksuj zupę na krem jednocześnie dodając ser kozi. Dopraw solą i pieprzem. Przecedź przez gęste sito. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć szałwię i smaż aż ładnie się zarumieni. Zupę podawaj gorącą ze smażoną szałwią.

Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0