Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Tacosy ze świeżą bazylią i kolendrą

  • Drób

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • tacos 10 szt
  • świeża kolendra 1 doniczka
  • świeża bazylia 1 doniczka
  • duża cebula 1
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidory w puszcze 400 g
  • woda 125 g
  • olej do smażenia
  • papryka 2
  • posiekana papryczka chili łyżkę
  • fasola 120 g
  • kukurydza 100 g
  • ketchup 2 łyżki
  • musztarda łyżeczka
  • miód łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • pierś z kurczaka
  • ser długodojrzewający

sposób przyrządzenia

Zagotuj wodę i włóż całą pierś z kurczaka. Gotuj do momentu aż w środku nie będzie surowa. Odstaw do wystygnięcia i porozrywaj ją na małe kawałki. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę aż się zeszkli. Po chwili dodaj czosnek. Następnie wrzuć paprykę i podsmaż całość. Dodaj fasolę i kukurydzę. Wlej pomidory w puszce i wodę. Zagotuj. Dodaj ketchup, musztardę, chilli, miód, sól oraz pieprz. Gotuj aż część wody odparuje. Na koniec dodaj kurczaka i posiekaną kolendrę. Tacos nakładaj do łódeczek, posyp świeżą bazylią, i startym serem.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0