Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

wrapy w kapuście z bazylią

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • bazylia pęczek
  • tofu 1 opakowanie
  • ogórki gruntowe 2 sztuki
  • żółta papryka 1 sztuka
  • jarmuż 3 garści
  • kapusta włoska 1 mała główka
  • jogurt grecki
  • jogurt naturalny 10 łyżek
  • majonez 6 łyżek
  • pasta chili 1 łyżka
  • szczypta soli
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sezam 3 łyżki

sposób przyrządzenia

Kapustę podziel na liście, umyj i osusz. Szparagi umyj i odłam końcówki. Paprykę umyj i pokrój słupki. Liść kapusty rozłóż na desce. Rozsmaruj 1 łyżeczkę jogurtu greckiego. Na połowie liścia połóż tofu, paprykę, część liści jarmuż i bazylii. Zwiń liść ciasno tak, aby składniki się nie wysuwały. Możesz pomóc sobie wykałaczką. W miseczce połącz jogurt naturalny, majonez, chilli, sól i sok z cytryny. Wrapy jedz z sosem majonezowym, posypane sezamem. 



udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0