kanapkowy tort z bazylią i szczypiorkiem
- śniadania
- 2
- 15 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- chleb żytni pełnoziarnisty 3 duże kromki
- kremowy twarożek kanapkowy 150 g
- bazylia garść
- rzodkiewki 4 sztuki
- świeżo mielony czarny pieprz
- posiekany szczypiorek
sposób przyrządzenia
Konkursowy przepis i zdjęcie @deliciousplace.pl
Listki bazylii posiekaj drobno, rzodkiewki pokrój w jak najmniejszą kosteczkę. Wymieszaj z twarożkiem, dopraw pieprzem. Z kromek chleba wykrój ringiem lub szklanką 6 kółek o średnicy około 8 cm. Kółka przekładaj serkiem bazyliowym i złóż w mini torciki. Wierzch udekoruj małymi listkami bazylii i posyp szczypiorkiem.