Ser halloumi smażony na maśle szałwiowym z jajkiem i awokado
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- ser halloumi 100g
- szałwia listki z jednej doniczki
- posiekany szczypiorek dwie łyżki
- awokado pół
- sok z cytryny jedna łyżka
- sól i pieprz do smaku
- jajka 1
- pieczywo
- masło klarowane do smażenia
sposób przyrządzenia
Ugotuj jajko na twardo i odłóż do ostygnięcia. Awokado pokrój w dowolne kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj masłem klarowanym. Wrzuć na patelnię listki szałwii. Ser pokrój w plastry i dodaj na patelnię. Smaż aż się zarumieni. Jajka obierz i przekrój na pół. Całość podawaj posypane szczypiorkiem.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl