UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Pieczona dynia pod szałwiową pierzynką

  • 2 porcje
  • 45 minut

składniki

  • mała dynia hokkaido 1
  • olej rzepakowy
  • szałwia pół pęczka
  • migdały pół garści
  • orzechy ziemne garść
  • płatki drożdżowe 5-6 łyżek
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz 1/3 łyżeczki

sposób przyrządzenia

Dynię umyj i pokrój w grubsze plastry. Natrzyj małą ilością oleju i piecz, aż będzie miękka w temperaturze 230 stopni. Na grube okruchy zmiksuj orzechy, dodaj posiekaną szałwię, płatki oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Posyp kruszonką pod koniec pieczenia. Jedz gorące.

udostępnij

Szałwia idealnie
komponuje się z: