UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Jaglanka z dynią i miętą

składniki

  • sucha kasza jaglana 80 g
  • kurkuma 1/4 łyżeczki
  • kardamon 1/4 łyżeczki
  • cynamon 1/4 łyżeczki
  • mleko migdałowe 400 ml
  • starta, surowa dynia 5-6 łyżek
  • mięta gałązka
  • gruszka kilka plastrów
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • posiekane orzechy laskowe 2 łyżki

sposób przyrządzenia

W rondlu podpraż przez 2 minuty kaszę. Zalej mlekiem. Dodaj przyprawy i dynię. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Mieszaj co jakiś czas. Jaglankę przełóż do misek, udekoruj porwaną miętą, gruszką, orzechami oraz
syropem.

udostępnij

Mięta idealnie
komponuje się z: