Warzywa z majerankiem
- 90 min.
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- marchewka 2 sztuki
- korzeń pietruszki 2 sztuki
- ziemniaki 2 sztuki
- seler 1 sztuka
- majeranek pęczek
- olej rzepakowy
- sól i pieprz
sposób przyrządzenia
Warzywa obierz, umyj i jeśli są duże to pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa ponacinaj, dosyć głęboko w odstępach około 0,5 cm. Ułóż w naczyniu do pieczenia. Do blendera wrzuć majeranek, olej, łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Sos powinien być dosyć rzadki. Ziołowym olejem polej warzywa. Piecz w temperaturze 220 stopni przez 60 minut.
Warzywa z majerankiem
Masz chęć na smaczne i zdrowe jedzenie? Warzywa z majerankiem to przepis, który absolutnie zachwyci twoje kubki smakowe! Wystarczy, że wykorzystasz świeże zioła, dodasz je do ulubionych warzyw i przepyszna przekąska lub dodatek do obiadu gotowy w mgnieniu oka. A jak smakuje! Nie da się oderwać!
Wykorzystaj przepis o każdej porze roku, także jako aromatyczny dodatek do grilla. W zestawieniu z mięsem również będzie smakować obłędnie. Sekret? Świeży majeranek, który podbija smak.