UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Stek z tuńczyka z kolendrą i bazylią tajską

  • Ryby

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • stek z tuńczyka
  • listki kolendry 1 doniczka
  • listki bazylii tajskiej 1/2 doniczki
  • papryczka chili 1/3
  • czosnek 1 ząbek
  • starta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
  • pieprz szczypta
  • olej do smażenia
  • masło 1/2 łyżki
  • sos sojowy albo sól 2 łyżki albo szczypta

sposób przyrządzenia

Posiekaj zioła, czosnek, chilli i wymieszaj ze startą skórką z cytryny. Rozgrzej patelnię grillową z dwoma łyżkami oleju. Połóż tuńczyka i smaż po każdej ze stron ok 4-5 minut- zależnie od grubości ryby. Dodaj szczyptę pieprzu i soli. Pod koniec smażenia połóż masło na steku. Stek podawaj z posiekanymi ziołami, czosnkiem, chilli, sosem sojowym i skórką z cytryny.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0