Smażone jajka z rukwią wodną, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- jajka 1
- rukiew wodna 1 doniczka
- szalotka 1
- cebula dymka 2
- czosnek niedźwiedzi 2 łodyżki
- masło 2 łyżki
- sól i pieprz do smaku
sposób przyrządzenia
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić na nie pokrojoną cebulę i trochę łodyżek czosnku niedźwiedziego. Gdy będą podsmażone dodać rukiew wodną i chwilę poddusić aż zmięknie. Dodać jajko i usmażyć je wedle życzenia: mieszać do momentu aż się zetnie, albo zostawić sadzone pod przykryciem, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną dymką i kwiatkami czosnku niedźwiedziego i podawać od razu.
Przepis i zdjęcie: Zosia Różycka i Ola Szwarc