Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Rozgrzewająca zupa rybna z kolendrą

  • Ryby

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • filet z pstrąga 400 g
  • por 1/2
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula pokrojona w kostkę 1
  • czerwona papryka pokrojona z nieregularną kostkę 1
  • papryczka chili 1/2
  • białe wytrawne wino 1/2 szklanki
  • pomidory 1 puszka
  • mleczko kokosowe 1 puszka
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • bataty, obrane i pokrojone w kostkę 2
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • masło klarowane łyżkę
  • kolendra pęczek

sposób przyrządzenia

Umyj filety i osusz na ręczniku papierowym, pozbądź się ości  pokrój  rybę w większe kawałki. Odstaw do lodówki. W garnku podgrzej masło. Paprykę, papryczkę, por, czosnek, cebulę pokrój i wrzuć do garnka. Podsmaż chwilę. Bataty obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka. Wlej wino i odparuj na dużym ogniu. Dodaj pomidory, mleczko kokosowe i bulion. Gotuj aż warzywa zmiękną. Dopraw przyprawami i na koniec dodaj filety. Nie mieszaj zupy aby ryba się nie rozpadła. Zupa jest gotowa kiedy mięso ryby się ugotuje. Zupę podawaj ze świeżą kolendrą

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0