Risotto ze szparagami, rozmarynem i oregano
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Na dużej patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj posiekaną drobno cebulę, por i czosnek. Podsmaż przez 1 minutę. Wsyp ryż i smaż kolejną minutę. Wlej cydr i odparuj nadmiar płynu. Gotuj ryż dodając po jednej chochli bulionu. Kolejną dodaj dopiero kiedy ryż wchłonie płyn. Odłam końcówki szparagów. Umyj. Szparagi pokrój w nieregularne cząstki. Na oddzielnej patelni rozgrzej olej. Dodaj posiekany drobno rozmaryn. Wrzuć szparagi i smaż krótko aż się zarumienią i zmiękną. Dopraw solą oraz pieprzem. Kiedy ryż będzie ugotowany wyłącz gaz. Dopraw solą oraz pieprzem. Wmieszaj masło, skórkę cytrynową i oregano. Podawaj ze szparagami i parmezanem.