UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ravioli z wołowiną, borowikami i świeżymi ziołami

  • Makarony

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • Makaron:
  • mąka pszenna 200 g
  • jajka 1
  • żółtka 2
  • oliwa 2 łyżki
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • Farsz:
  • mielona wołowina 400 g
  • suszone borowiki 15 g
  • czosnek 2 ząbki
  • mała czerwona cebula 1
  • świeża pietruszka garść
  • świeży tymianek garść
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

sposób przyrządzenia

Ciasto na makaron:
Do miski wsypujemy mąkę i sól, wybijamy jajko oraz dwa żółtka, wlewamy oliwę. Całość zagniatamy. Ciasto powinno być gładkie i nie przyklejać się do rąk.
Farsz:
Suszone grzyby gotujemy do miękkości. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodajemy pokrojoną i zeszkloną czerwoną cebule oraz rozgnieciony czosnek. Gdy woda wyparuje z mięsa dodajemy posiekane borowiki, tymianek oraz pietruszkę. Doprawiamy do smaku.
Ravioli:
Ciasto na makaron wałkujemy na cieniutki placek, oprószamy mąką i wycinamy kwadraty o boku ok. 7cm. Na środku kładziemy łyżkę farszu i przykrywamy drugim kwadratem (jeśli ciasto nie chcę się zlepić wystarczy brzegi posmarować odrobiną wody). Ravioli gotujemy w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Po wyjęciu z wody posypujemy parmezanem.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0