UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Burgery z tymiankiem, rukwią wodną i oregano

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • ugotowana kasza jaglana 2 szklanki
  • starta marchewka 2 szklanki
  • świeży tymianek garść
  • świeże oregano garść
  • rukiew wodna pęczek
  • szalotka 2
  • sezam 2 łyżki
  • kurkuma łyżka
  • garam masala łyżeczka
  • czosnek 3 ząbki
  • olej 1/4 szklanki
  • mąka 3 łyżki
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • sos sojowy 4 łyżki
  • papryczka chili 2 cm
  • pieprz do smaku
  • czerwone porzeczki 1 szklanka
  • woda 1/3 szklanki
  • miód 3 łyżki
  • ocet winny 1 łyżka
  • bułki do burgerów

sposób przyrządzenia

Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Umieść ją w dużej misce. Dodaj posiekaną drobno szalotkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, marchewkę, mąkę, bułkę tartą, drobno posiekaną papryczkę chili, sos sojowy i olej. Dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj przyprawy i drobno posiekane zioła, masę odstaw do lodówki na 2 godziny. W tym czasie przygotuj sos: w rondelku umieść czerwoną porzeczkę, wodę, miód i ocet. Doprowadź do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Na koniec wrzuć 1 łyżeczkę tymianku i odstaw na bok. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i układaj kotlety warzywne w niewielkich odstępach, tak, aby się nie dotykały. Piecz 30 minut. Przekrój bułkę na pół, połóż kotleta, polej sosem, dodaj rukiew wodną i przykryj drugą częścią bułki.

Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0