UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ravioli lubczykowe

  • Makarony

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • żółtko 1
  • mąka 300 g
  • gorąca woda
  • oliwa 1 łyżka
  • sól szczypta
  • ricotta 250 g
  • lubczyk 1 doniczka
  • sok i skórka  z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • masło 50 g

sposób przyrządzenia

Ricottę wymieszaj z posiekanym lubczykiem,skórką i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zagnieć ciasto na ravioli, mieszając mąkę z żółtkiem, wodą i oliwą na elastyczną masę. Cienko rozwałkuj, pokrój na duże trójkąty. Na połowie nałóż farsz i przykryj pozostałymi trójkątami. Dobrze sklej brzegi i gotuj w osolonym wrzątku przez około 2-3 minuty. Masło rozpuść aż będzie delikatnie brązowe, polej nim gorące ravioli i posyp świeżymi listkami lubczyku.

Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc & Zosia Różycka

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0