UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta. Pobierz kalendarz na 2021!

Quesadilla z pieczoną dynia i kolendrą

  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mięta 1 gałązka
  • kolendra pół pęczka
  • upieczona dynia 200 g
  • sól i pieprz do smaku
  • pasta chili 3/4 łyżeczki
  • cebula
  • papryka
  • awokado
  • sok z 1 limonki
  • jogurt naturalny 4-6 łyżek
  • woda 6 łyżek
  • tortilla 4 placki
  • ser gołda ok 100 g
  • olej rzepakowy 2 łyżki

sposób przyrządzenia

Do blendera wrzuć obrane i bez pestki awokado. Dodaj sok z limonki, miętę, wodę, jogurt oraz sól i pieprz. Zmiksuj na gładką pastę. Przechowuj w lodówce. Upieczoną dynię rozgnieć widelcem, połącz z pastą chilli, dopraw solą oraz pieprzem. Paprykę i cebulę pokrój w drobne kawałki. Zetrzyj ser. Na patelni rozgrzej olej. Jeden placek tortilli posmaruj pastą dyniową. Posyp serem, następnie cebulą, kolendrą i papryką. Następnie ponownie posyp serem. Przykryj drugim plackiem. Lekko dociśnij i przełóż całość na patelnię. Smaż z dwóch stron aż tortilla się zarumieni a ser rozpuści. Podawaj z pastą z awokado albo musztardą.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0