Quesadilla z pieczoną dynia i kolendrą
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Do blendera wrzuć obrane i bez pestki awokado. Dodaj sok z limonki, miętę, wodę, jogurt oraz sól i pieprz. Zmiksuj na gładką pastę. Przechowuj w lodówce. Upieczoną dynię rozgnieć widelcem, połącz z pastą chilli, dopraw solą oraz pieprzem. Paprykę i cebulę pokrój w drobne kawałki. Zetrzyj ser. Na patelni rozgrzej olej. Jeden placek tortilli posmaruj pastą dyniową. Posyp serem, następnie cebulą, kolendrą i papryką. Następnie ponownie posyp serem. Przykryj drugim plackiem. Lekko dociśnij i przełóż całość na patelnię. Smaż z dwóch stron aż tortilla się zarumieni a ser rozpuści. Podawaj z pastą z awokado albo musztardą.