Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

makaron z bazylią i oregano

  • Makarony
  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • bazylia pół pęczka
  • oregano pół pęczka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy
  • makaron 2 porcje
  • mała dynia hokkaido 1/3
  • śmietana 30% 6 łyżek
  • parmezan
  • ulubione orzechy garść

sposób przyrządzenia

Dynię zetrzyj na drobnych oczkach razem ze skórką. Dynia podana w przepisie jest jadalna w całości. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Dodaj startą dynię i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane orzechy. Dodaj 2 szczypty soli i tyle samo pieprzu. Smaż, aż dynia zmięknie i nabierze koloru. Dodaj śmietanę oraz posiekane zioła. Podgrzej i odstaw na bok.

Makaron ugotuj według informacji na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, odlej 2-3 chochle wody z garnka i dodaj na patelnię z sosem. Wymieszaj. Przecedź makaron. Przełóż na patelnię i lekko, krótko podgrzej z dynią, cały czas mieszając. Podawaj z parmezanem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0