makaron z bazylią i oregano
- Makarony
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Dynię zetrzyj na drobnych oczkach razem ze skórką. Dynia podana w przepisie jest jadalna w całości. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Dodaj startą dynię i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane orzechy. Dodaj 2 szczypty soli i tyle samo pieprzu. Smaż, aż dynia zmięknie i nabierze koloru. Dodaj śmietanę oraz posiekane zioła. Podgrzej i odstaw na bok.
Makaron ugotuj według informacji na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, odlej 2-3 chochle wody z garnka i dodaj na patelnię z sosem. Wymieszaj. Przecedź makaron. Przełóż na patelnię i lekko, krótko podgrzej z dynią, cały czas mieszając. Podawaj z parmezanem.