UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Łosoś pieczony ze świeżym majerankiem i kolendrą

  • Ryby

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • filet z łososia 500 g
  • świeża kolendra duża garść
  • świeży majeranek duża garść
  • rukiew wodna garść
  • pieprz i sól do smaku
  • rzodkiewka 10
  • ogórek gruntowy 2
  • olej ryżowy 4 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • płatki chili łyżeczka
  • sok z połowy limonki
  • sok z połowy cytryny
  • czosnek ząbek
  • miód łyżeczka

sposób przyrządzenia

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż rybę na folii do pieczenia. Polej łososia jedną łyżką oleju, posyp pieprzem. Na wierzch połóż pół garści świeżej kolendry i majeranku. Dokładnie i ciasno zawiń w folię do pieczenia. Umieść w rozgrzanym piekarniku i piecz przez 30 minut. W tym czasie przygotuj sos. Do małej miseczki wlej łyżkę oleju, sos sojowy, płatki chilli, sok z limonki, przeciśnij czosnek przez praskę, dolej miód. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ogórki, rzodkiewki i rukiew wodną dokładnie umyj. Rzodkiewki i ogórki pokrój na cząstki. Ułóż na talerzu razem z resztą kolendry i majeranku. Wyjmij łososia, połóż go na przygotowanej wcześniej sałatce, skrop go sokiem z cytryny, polewaj sosem i jedz od razu.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz
http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0