Lemoniada arbuzowa z miętą i melisą
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Umyj dokładnie truskawki i usuń szypułki. Wykrój arbuza i pozbądź się pestek. Wyciśnij sok z połowy cytryny, wymieszaj go z miodem. Wszystkie składniki razem umieść w mikserze. Gdy masa będzie gładka – dorzuć lód i miksuj. Napój możesz udekorować kilkoma dodatkowymi listkami świeżej mięty bądź melisy. Pij od razu!
Przepis i zdjęcie: masz.talerz
Masz chęć na smaczną i zdrową lemoniadę? I to taką, która nie ma cukru? Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, a smak jest idealnie orzeźwiający, zwłaszcza gdy mamy gorące lato. Lemoniada arbuzowa z miętą i melisą, czyli świeżymi ziołami będzie obłędnym dodatkiem także na przyjęciach.