kukurydza z rozmarynem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- rozmaryn 1 gałązka
- kukurydza 2 kolby
- sos BBQ 2 łyżki
- musztarda 1 łyżeczka
- sos chili 0,5 łyżeczki
- mała szalotka 1 sztuka
- czosnek 1 ząbek
- sos sojowy 1 łyżka
- ocet 1 łyżeczka
- masło klarowane 2 łyżki
- sezam 1 łyżka
- parmezan 2 łyżki
sposób przyrządzenia
Kolby kukurydzy pokrój na mniejsze cząstki. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj, aż ziarenka zmiękną. Szalotkę, czosnek oraz rozmaryn posiekaj bardzo drobno. Zalej sosem BBQ, musztardą, sosem sojowym, sosem chilli oraz octem. Całość wymieszaj aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż odcedzoną kukurydzę, aż się zarumieni. Kukurydzę przełóż na talerz. Podawaj z sosem, sezamem oraz parmezanem.