UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Krem z białych warzyw z parmezanem i lubczykowym pesto

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • cebula 3
  • czosnek 4 ząbki
  • masło 50 g
  • obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki 700 g
  • oczyszczona pietruszka 200 g
  • oczyszczony pasternak 200 g
  • bulion drobiowy lub warzywny 1 litr
  • mleko 800 ml
  • starty parmezan 150 g
  • mielona gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • lubczyk pęczek
  • starty parmezan 50 g
  • podprażone orzeszki pini 25 g
  • czosnek 1/2 ząbka
  • oliwa z oliwek 1/2 szklanki
  • sól szczypta

sposób przyrządzenia

W większym garnku rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Wlać bulion, dodać ziemniaki, pietruszkę i pasternak. Gotować, aż warzywa zmiękną. W tym czasie przygotować pesto miksując w malakserze wszystkie jego składniki. Do zupy dodać mleko i gałkę muszkatołową i gotować jeszcze kilka minut. Zdjąć garnek z ognia i wsypać parmezan. Dodać do smaku soli i pieprzu. Całość zblendować. Podawać z lubczykowym pesto.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0