Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Konfitura z czerwonej cebuli z majerankiem

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • czerwona cebula 1 kg
  • listki majeranku 1 doniczka
  • ocet balsamiczny 200 ml
  • miód 2 łyżki
  • brązowy cukier 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

sposób przyrządzenia

Cebule obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć cebulę na oliwie, aż się zeszkli. Dodać majeranek, sól, pieprz i cukier. Smażyć aż cebula będzie miękka i się skarmelizuje. Dodać miód i ocet balsamiczny. Gotować jeszcze chwilę na małym ogniu, aż ocet odparuje. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.

Przepis i zdjęcie: Zosia Różycka i Ola Szwarc

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0