Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

WEGAŃSKIE LENIWE Z MELISĄ

  • wegańskie
  • 2
  • 20 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • melisa
  • tofu naturalne 200 g
  • mąka ziemniaczana 40 g
  • gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki
  • sól
  • cukier 3 łyżki
  • mąka orkiszowa 80 g
  • sok z 1 cytryny
  • skórka z cytryny
  • maliny
  • kumkwat parę sztuk
  • śmietana roślinna kilka łyżek
  • syrol klonowy

sposób przyrządzenia

Tofu, sok z cytryny, skórkę, cukier oraz melisę zmiksuj na gładką masę. Wymieszaj z obiema mąkami, solą i gałą muszkatołową. Zagnieć ciasto. Podziel na dwie części. Uformuj wałek i pokrój go w cząstki. Zagotuj wodę w garnku. Wrzuć kluski. Gotuj aż wszystkie wypłyną na wierzch wody. Podawaj ze śmietaną, owocami i syropem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0