Fusilli z boczkiem, bakłażanem i świeżym tymiankiem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- makaron Fusilli 250 g
- boczek 10 plasterków
- mały bakłażan 1
- mała cebula 1
- czosnek 1 ząbek
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- pieprz młotkowany 1/2 łyżeczki
- oliwa z oliwy 2 łyżki
- świeży tymianek kilka gałązek
- ser Mimolette do posypania
sposób przyrządzenia
Makaron ugotować. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie, dodać pocięty w paseczki boczek, podsmażyć, aż boczek się zarumieni. Na oddzielnej patelni podsmażyć pocięty w plasterki bakłażan. Wszystkie składniki wymieszać z makaronem, ziołami prowansalskimi, posypać świeżym tymiankiem i startym serem Mimolette.