UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Fusilli z boczkiem, bakłażanem i świeżym tymiankiem

  • Makarony

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • makaron Fusilli 250 g
  • boczek 10 plasterków
  • mały bakłażan 1
  • mała cebula 1
  • czosnek 1 ząbek
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • pieprz młotkowany 1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwy 2 łyżki
  • świeży tymianek kilka gałązek
  • ser Mimolette do posypania

sposób przyrządzenia

Makaron ugotować. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie, dodać pocięty w paseczki boczek, podsmażyć, aż boczek się zarumieni. Na oddzielnej patelni podsmażyć pocięty w plasterki bakłażan. Wszystkie składniki wymieszać z makaronem, ziołami prowansalskimi, posypać świeżym tymiankiem i startym serem Mimolette.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0