Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

FOCCACIA Z MIODEM I ROZMARYNEM

  • 6
  • 1 h

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • pęczek rozmarynu
  • płynny miód 6 łyżek
  • suszone drożdże
  • 290 g wody (temp. pokojowa)
  • kefir 60 g
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

sposób przyrządzenia

Dzień przed podaniem w misce połącz drożdże, wodę, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy oraz kefir. Mniej więcej połowę pęczka rozmarynu posiekaj drobno. Dodaj do miski. Powoli wsypuj mąkę, mieszaj cały czas aż składniki się połączą. Dodaj 1/4 łyżeczki soli i wymieszaj. Odstaw ciasto w misce pod przykryciem na całą noc w lodówce. Następnego dnia blachę wyłóż papierem do pieczenia i obficie wysmaruj oliwą. Wyłóż ciasto. Rozciągnij po całej powierzchni naczynia. Palcami zrób wgłębienia. Polej 5-6 łyżkami oliwy, resztą miodu posyp pieprzem, solą oraz porwanymi gałązkami rozmarynu. Odstaw pod przykryciem na 120 minut. Piekarnik rozgrzej do 230 stopni. Piecz przez 20 minut.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakypy
0