Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

FASOLKA Z PAPRYCZKAMI CHILI

  • Sałaty
  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • garść fasoli szparagowej
  • brzoskwinia 1
  • papryczki chili
  • garść bobu
  • garść groszku
  • ser owczy
  • cebula 1
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • miód 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy 5-6 łyżek
  • sól i pieprz
  • 1 ząbek czosnku

sposób przyrządzenia

Aby przygotować sos umieść wszystkie składniki w misce i połącz. W garnku zagotuj wodę. Wrzuć fasolkę, bób i groszek. Gotuj przez 10-15 minut aż warzywa zmiękną. Przecedź. Jeśli bób jest młody nie ma potrzeby go obierać. Jeśli łupiny są twarde, obierz je. Do miski wrzuć ugotowane warzywa. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry cebulę i pokrojoną w większe cząstki brzoskwinię. Papryczki krótko podsmaż na oleju rzepakowym aż się zarumienią. Podsmażone możesz posiekać albo podać w całości. Do sałaty dodaj ser i całość polej sosem. Delikatnie wymieszaj

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0