FASOLKA Z PAPRYCZKAMI CHILI
- Sałaty
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- garść fasoli szparagowej
- brzoskwinia 1
- papryczki chili
- garść bobu
- garść groszku
- ser owczy
- cebula 1
- olej rzepakowy 4 łyżki
- musztarda 1 łyżeczka
- miód 1 łyżeczka
- olej rzepakowy 5-6 łyżek
- sól i pieprz
- 1 ząbek czosnku
sposób przyrządzenia
Aby przygotować sos umieść wszystkie składniki w misce i połącz. W garnku zagotuj wodę. Wrzuć fasolkę, bób i groszek. Gotuj przez 10-15 minut aż warzywa zmiękną. Przecedź. Jeśli bób jest młody nie ma potrzeby go obierać. Jeśli łupiny są twarde, obierz je. Do miski wrzuć ugotowane warzywa. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry cebulę i pokrojoną w większe cząstki brzoskwinię. Papryczki krótko podsmaż na oleju rzepakowym aż się zarumienią. Podsmażone możesz posiekać albo podać w całości. Do sałaty dodaj ser i całość polej sosem. Delikatnie wymieszaj