UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Curry z kalafiorem, pomidorami i kolendrą

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • kalafior 1
  • ryż 120 g
  • świeża kolendra
  • mikro liście rzodkiewki
  • mleczko kokosowe puszka
  • pasta curry 3 łyżki
  • pomidory w puszce 800 g
  • cebula 1
  • czosnek 4 ząbki
  • pasta chili 1 łyżeczka
  • imbir 2 cm
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • wędzona papryka 1 łyżeczka
  • sól i pieprz
  • olej kokosowy 3-4 łyżki
  • czasnuszka

sposób przyrządzenia

Kalafior obierz z liści. Umyj i pokrój w mniejsze cząstki. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kalafior. Smaż przez 2 minuty pilnując aby się nie przypalił. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż kolejną minutę. Dodaj pastę curry i chilli. Następnie pomidory. Imbir zetrzyj na tarce. Dodaj do gotującego się dania. W między czasie ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Wlej mleczko kokosowe. Danie gotuj na małym ogniu do momentu aż kalafior zmięknie. Na koniec dopraw przyprawami i wmieszaj posiekaną kolendrę. Podawaj z ryżem, sezamem i liśćmi rzodkiewki.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0