Croissant z karmelizowaną na rozmarynie gruszką
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- ser kozi 4 łyżki
- syrop klonowy 2-3 łyżki
- rozmaryn gałązkę
- gruszka
- klarowane masło łyżka
- rogal francuski 2
- ulubione orzechy garść
sposób przyrządzenia
Orzechy podpraż na suchej patelni. Gruszkę pokrój w cienkie plastry. Rozgrzej masło na patelni, dodaj gruszki, igiełki rozmarynu, polej jedną łyżkę syropu. Smaż przez ok 3 minuty, aż gruszka zmięknie i ładnie się skarmelizuje. Na rogalu ułóż ser, gruszki, rozmaryn, orzechy i skrop syropem.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com