Ceviche z tuńczyka ze świeżą kolendrą
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- świeży tuńczyk 250 g
- kolendra pęczek
- olej rzepakowy 90 ml
- imbir 1 cm
- czerwona cebula 1/2
- sok z jednej limonki
- czarny sezam łyżeczka
- papryczka chili 2 cm
- sól i pieprz do smaku
sposób przyrządzenia
Do miksera wlej olej oraz łyżkę soku z limonki. Dodaj imbir, sól i pieprz. Zmiksuj na gładki płyn. Cebulę i chilli pokrój w cienkie plasterki. Tuńczyka również pokrój w cienkie kawałki. Na rybie połóż cebulę, chilli, skrop olejem, posyp sezamem, dodaj kilka listków świeżej kolendry i całość skrop sokiem z limonki.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl