Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Burger z jagnięciną i kolendrą

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • kolendra pęczek
  • biała cebula 1
  • czosnek 2 ząbki
  • mielona jagnięcina 400 g
  • papryczka chili 1/2
  • puszka pomidorów 3/4
  • słodka papryka łyżeczka
  • wędzona papryka łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka 2
  • olej rzepakowy kilka łyżek

sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaj szczyptę soli. Podsmaż aż się zeszkli. Następnie włóż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę. Włóż mięso, pomieszaj i podsmaż całość przez kilka minut. Dodaj pomidory i pastę. Podgotuj. Teraz jest czas na dodanie porwanej kolendry i przypraw. Bułkę przekrój na pół. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz aż będzie chrupiąca. Na przekrojoną bułkę wyłóż mięso i dodaj świeżą kolendrę.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0