Burger z jagnięciną i kolendrą
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- kolendra pęczek
- biała cebula 1
- czosnek 2 ząbki
- mielona jagnięcina 400 g
- papryczka chili 1/2
- puszka pomidorów 3/4
- słodka papryka łyżeczka
- wędzona papryka łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- bułka 2
- olej rzepakowy kilka łyżek
sposób przyrządzenia
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaj szczyptę soli. Podsmaż aż się zeszkli. Następnie włóż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę. Włóż mięso, pomieszaj i podsmaż całość przez kilka minut. Dodaj pomidory i pastę. Podgotuj. Teraz jest czas na dodanie porwanej kolendry i przypraw. Bułkę przekrój na pół. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz aż będzie chrupiąca. Na przekrojoną bułkę wyłóż mięso i dodaj świeżą kolendrę.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl