UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Orzechowa zupa ze świeżą kolendrą

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • bulion warzywny 750 ml
  • orzeszki ziemne niesolone 170 g
  • śmietana 30 % 150 ml
  • masło orzechowe 2 łyżki
  • mleko kokosowe 250 ml
  • cebula 1
  • czosnek 1 ząbek
  • marchewka 2
  • olej 3 łyżki
  • wytrawne wino 75 ml
  • por 1
  • miód 1 łyżka
  • świeża kolendra doniczka
  • sól, pieprz i chili

sposób przyrządzenia

Obieramy czosnek, cebulę, marchewki, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oleju.  Po kilku minutach dolewamy wino i gotujemy. Pora kroimy w plasterki i dodajemy do garnka z warzywami. Dolewamy bulion i miód. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut (6-10). Na koniec  do zupy dodajemy prażone orzeszki ziemne, śmietanę, mleko kokosowe, masło orzechowe, posiekaną kolendrę i przyprawy – całość gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Na sam koniec dodatkowo posypujemy świeżą kolendrą.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0