Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Kompot żurawinowy z rozmarynem i goździkami

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • woda 1 litr
  • suszona żurawina 200 g
  • goździki kilka
  • miód 1 szklanka
  • rozmaryn kilka gałązek

sposób przyrządzenia

Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy żurawinę i goździki. Gotujemy ok. 20 minut i odcedzamy. Do ciepłego kompotu dodajemy miód i mieszamy do rozpuszczenia. Przelewamy do dzbanka i wkładamy do środka gałązki rozmarynu. Dla lepszego aromatu gałązki możemy umieścić również w szklankach, w których kompot będzie podawany.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0