Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Kasza jaglana z grzybami, lubczykiem i tymiankiem

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • suszone borowiki (lub inne suszone grzyby) 250 g
  • pieczarki 250 g
  • czerwona cebula 1
  • lubczyk doniczka
  • kasza jaglana 1 torebka
  • ser mozzarella do zapiekania
  • tymianek kilka gałązek

sposób przyrządzenia

Grzyby suszone przed przystąpieniem do przygotowywania potrawy zalewamy gorącą wodą i moczymy kilka godzin. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obieramy i siekamy, pieczarki obieramy i kroimy w kawałki. Całość smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy do zredukowania się wody, która wytrąci się z pieczarek. Dodajemy pokrojone w kawałki borowiki i jeszcze chwilę całość smażymy. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną, posiekane listki lubczyku, grzyby i starty ser. Całość delikatnie mieszamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 20 min (aż ser się zarumieni). Na gotowe danie wykładamy świeże gałązki tymianku.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0