Pudding chia z kakao i kremem miętowym
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- nasiona chia 3 łyżki
- naturalne kakao 1 łyżka
- brązowy cukier 1 łyżka
- mleko ryżowe (lub inne ulubione) 200 ml
- jogurt naturalny 2 opakowania
- mięta 3-4 gałązki
- cukier puder 1 łyżka
- zielony barwnik - opcjonalnie
sposób przyrządzenia
Jogurty przelewamy do miseczki i wkładamy do niej gałązki mięty. Przykrywamy folią aluminiową i umieszczamy na noc w lodówce.
Następnego dnia:
Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy z kakao i cukrem, odstawiamy na ok 20 min. Z jogurtu wyciągamy miętę, dodajemy cukier puder i ewentualnie kilka kropli barwnika – mieszamy. Przekładamy całość warstwami do pojemniczków. W środku możemy ukryć czekoladowe serduszka J
Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com