WEGAŃSKIE LENIWE Z MELISĄ
- wegańskie
- 2
- 20 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- melisa
- tofu naturalne 200 g
- mąka ziemniaczana 40 g
- gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki
- sól
- cukier 3 łyżki
- mąka orkiszowa 80 g
- sok z 1 cytryny
- skórka z cytryny
- maliny
- kumkwat parę sztuk
- śmietana roślinna kilka łyżek
- syrol klonowy
sposób przyrządzenia
Tofu, sok z cytryny, skórkę, cukier oraz melisę zmiksuj na gładką masę. Wymieszaj z obiema mąkami, solą i gałą muszkatołową. Zagnieć ciasto. Podziel na dwie części. Uformuj wałek i pokrój go w cząstki. Zagotuj wodę w garnku. Wrzuć kluski. Gotuj aż wszystkie wypłyną na wierzch wody. Podawaj ze śmietaną, owocami i syropem.