PIKLE Z CUKINII Z KOLENDRĄ
- 1 słoik
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- garść kolendry
- gorąca woda 400 g
- ocet jabłkowy 50 g
- sól 1 łyżka
- cukier 0,5 łyżeczki
- ziele angielskie 1
- liść laurowy 3
- ziarna kolendry 0,5 łyżeczki
- ziarna gorczycy 0,5 łyżeczki
- cukinia 1
sposób przyrządzenia
Cukinię umyj i odkrój końcówki. Pokój na mniejsze cząstki. Wodę połącz z octem solą oraz pieprzem. W słoiku umieść cukinię, ziarna ziela, kolendry, gorczycy i musztardy. Dodaj liście laurowe oraz kolendry. Całość zalej gorącym wywarem. Zakręć mocno słoik. Odwróć do góry dnem i pozostaw w ten sposób aż wystygnie. Przechowuj w ciemnym i zimnym miejscu minimum 2 miesiące