UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Warzywa z majerankiem

  • 90 min.

składniki

  • marchewka 2 sztuki
  • korzeń pietruszki 2 sztuki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • seler 1 sztuka
  • majeranek pęczek
  • olej rzepakowy
  • sól i pieprz

sposób przyrządzenia

Warzywa obierz, umyj i jeśli są duże to pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa ponacinaj, dosyć głęboko w odstępach około 0,5 cm. Ułóż w naczyniu do pieczenia. Do blendera wrzuć majeranek, olej, łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Sos powinien być dosyć rzadki. Ziołowym olejem polej warzywa. Piecz w temperaturze 220 stopni przez 60 minut.

 

udostępnij

Majeranek idealnie
komponuje się z: