UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Tost z chałki z miętą

składniki

  • drobno posiekane listki mięty 2-3 łyżki
  • mięta do dekoracji kilka liści
  • sucha chałka 2 duże kromki
  • mleko 5-6 łyżek
  • gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • cukier 5 łyżek
  • jogurt waniliowy 2 łyżki
  • ulubione owoce garść
  • pyłek pszczeli pół łyżeczki
  • masło klarowane 2 łyżki

sposób przyrządzenia

Owoce umyj. Jajko roztrzep i połącz z mlekiem oraz posiekaną miętą. Cukier wymieszaj z gałką muszkatołową. Tłuszcz rozgrzej na patelni. Chałkę dokładnie zamocz w mleku, jajku i mięcie. Następnie obtocz w cukrze i gałce muszkatołowej. Smaż z obu stron, aż się zarumieni. Podawaj z jogurtem, pyłkiem, miętą i owocami.

udostępnij

Mięta idealnie
komponuje się z: