Wiosenna sałata z truskawkami, rukwią wodną i bazylią tajską
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- rukiew wodna pęczek
- świeża bazylia tajska garść
- świeże truskawki garść
- ser koryciński plaster
- pełnoziarnisty chleb kromka
- olej 3 łyżki
- miód 3 łyżki
- sól szczypta
- ocet jabłkowy łyżeczka
sposób przyrządzenia
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Porwij chleb i wrzuć na blachę, polej olejem, posyp solą i pieprzem. Piecz ok 10-15 aż się zarumieni i zrobi chrupiący. Do małej miseczki wlej miód, ocet, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj. Umyj truskawki i rukiew wodną. Truskawki pokrój na cząstki. W misce umieść rukiew wodną, bazylię tajską, truskawki. Porwij ser koryciński i dodaj grzanki. Całość skrop sosem i jedz od razu.
Przepis i zdjęcie; Anna Mastalerz
http://masztalerz.tumblr.com/