Warzywne tacos z bazyliowym sosem i mikro listkami
- 2
- 45 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- ulubione warzywa korzeniowe
- oliwa z oliwek
- mikro listki rzodkiewki
- mikro listki jarmużu
- mąka 250 g
- gorąca woda 150 ml
- nerkowce garść
- bazylia pęczek
sposób przyrządzenia
Warzywa pieczemy z dodatkiem oliwy.
Po upieczeniu dodajemy mnóstwo Mikro liści rzodkiewki i jarmużu.
W tym czasie robimy placki tacos: łączymy 250 g mąki, 150 ml gorącej wody i 2 łyżki oliwy. Z ciasta robimy placki, smażymy je, a potem pieczemy 15 minut w 150 stopniach C.
Sos do warzyw robimy w BabyCook – miksujemy nerkowce z dużą garścią bazylii i oliwą.
Gdy warzywa, placki tacos i sos są gotowe, nakładamy warzywa do placków, polewamy sosem, gotowe!
Przepis: Angelika Paruboczy