Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sałatka z pieczonymi burakami, majerankiem i rukwią wodną

  • Sałaty

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • burak 1
  • rukiew wodna pęczek
  • świeży majeranek 1/2 garści
  • ser kozi 2-3 łyżki
  • czarnuszka 1/2 łyżki
  • orzechy laskowe 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sól i pieprz do smak
  • sok z cytryny łyżeczka
  • ostra musztarda łyżeczka
  • miód łyżeczka

sposób przyrządzenia

Zawiń buraka w folię do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz aż będzie miękki. W małej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj składniki. Orzechy posiekaj i podpraż na suchej patelni. Upieczonego buraka pokrój w cienkie plastry, dodaj do rukwi wodnej. Wrzuć majeranek, ser kozi, orzechy, skrop sosem i delikatnie wymieszaj.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0