UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Pasta groszkowo – miętowa

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mrożony groszek 400 g
  • mięta 2 doniczki
  • czosnek 3 ząbki
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z połowy cytryny

sposób przyrządzenia

Groszek ugotuj w osolonym wrzątku razem z obranym czosnkiem przez kilka minut, aż będzie miękki. Zalej go od razu zimną wodą, by nie stracił koloru. Zmiksuj z ugotowanym czosnkiem, miętą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli pasta będzie za gęsta, dodaj odrobinę oliwy. Przepyszna w połączeniu z pieczywem, czy świeżymi warzywami.

Zdjęcie i przepis: Zosia Różycka i Ola Szwarc

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0